Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У штабах Трампа та Байдена висловлюють упевненість, що саме їхній кандидат переміг на виборах

Українська

У передвиборному штабі президента США Дональда Трампа заявили, що впевнені, що їхній кандидат домігся переобрання, повідомляє телеканал NBC.

"Ми довіряємо нашим даним, нашим підрахункам... Якщо порахувати всі законно подані голоси, то видно, що президент переможе", - сказав представник штабу Трампа.

За повідомленнями американських ЗМІ, в штабі Байдена заявили, що їхній кандидат "на шляху до президентства". Зокрема, на думку передвиборного штабу кандидата в президенти від демократів, Байден переможе у Вісконсіні та Мічигані, що відкриє йому шлях до перемоги. Офіційні підсумкові дані з цих штатів іще не надходили.

Раніше Трамп, виступаючи перед своїми прибічниками, висловив упевненість у своїй перемозі на виборах і заявив про намір протистояти можливим порушенням.

У свою чергу Байден заявляв, що "впевнений у тому, що ми йдемо до перемоги на цих виборах".

У штабі Байдена також зазначили, що ні Трамп, ні Байден не вирішують, як завершаться ці вибори. "Американський народ вирішує результат цього голосування", - наголошується в заяві.

Президентські вибори в США відбулися 3 листопада, наразі триває підрахунок голосів. Нинішній глава держави, республіканець Трамп, намагається досягти переобрання. Його суперник від демократів - колишній віце-президент Байден.

Президентські вибори в США відбуваються за двоступінчатою системою: після всенародного голосування відбувається голосування колегії виборщиків від кожного з 50 штатів і округа Колумбія, які віддають свої голоси відповідно до того, як проголосували більшість виборців у їхньому штаті. Для перемоги на виборах одному з кандидатів необхідно набрати щонайменше 270 голосів виборщиків.

Згідно з підрахунками Fox News, Байден наразі здобув підтримку 238 виборщиків, а Трамп - 213.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар