Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський: Наші партнери відзначають зусилля України і її успіхи на шляху до миру на Донбасі

Українська

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що міжнародні партнери відзначають зусилля України і її успіхи на шляху до встановлення миру на Донбасі, про що, зокрема, він говорив 10 листопада телефоном з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Сьогодні 109-й день перемир'я, наші партнери відзначають зусилля України і її успіхи на шляху до миру. Напевно, пані федеральний канцлер (Меркель - ІФ) не підписана в Фейсбуці на деяких наших політиків і експертів, які постійно знаходять тут "зраду" і поразку", - сказав він у відеозверненні, опублікованому в четвер на офіційній сторінці глави держави в Фейсбук.

Зеленський зазначив, що перемир'я на Донбасі не ідеальне, але є факт: втрати серед українських військових і цивільних зменшилися в десять разів.

"Для мене це не просто красива статистика, це реальні збережені життя людей. І, як правило, на телебаченні говорять про вбитих і поранених, але ніколи не говорять, що "сьогодні був хороший день для України, жодного вбитого, жодного пораненого, жодного пострілу". Хоча таких днів стає все більше, і це не мої перемоги, це перемоги України. Я вірю, вони продовжаться, обов'язково", - зазначив він.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар