Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Кремлі прокоментували заяви Києва про нового російського посла

Українська

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Росія як і раніше пропонує призначити нового посла на Україні, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Це наш підхід до наших двосторонніх відносин. Разом з тим, якщо українська сторона приймає рішення про зниження рівня наших дипломатичних відносин та вважає за доцільне такий знижений режим дипломатичного спілкування, це вибір української сторони. Ми як і раніше є прихильниками і пропонуємо, щоб все-таки посол Росії був в Києві", - заявив Д.Пєсков.

Він зазначив, що питання призначення глав дипмісій, а також питання, що стосуються рівня дипломатичних відносин, "перше - вирішуються на основі обопільного консенсусу, друге - вирішуються в тиші".

Відповідаючи на питання, чи буде Росія пропонувати інші кандидатури на посаду посла в зв'язку з відмовою в агремане Михайлу Бабичу, Пєсков сказав, що це некоректна постановка питання.

"Ні, не міг би уточнити. Некоректною також є постановка питання про те, що Бабичу відмовили в агремане. Різні дипломатичні процедури попередніх погоджень, які, ще раз повторюю, виконуються в режимі тиші. Тому російська сторона і пропонувала і раніше пропонує відомий варіант", - сказав Д.Пєсков.

Нагадаємо, призначення нового посла Росії в Україні знято з порядку денного і не відбудеться.

Як повідомляв УННМосква зробила запит до Києва щодо попередньої згоди (агреман) на призначення Михайла Бабича новим послом РФ в Україні.

Поділитися

Коментар