Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС: Київ не прийме посла Росії через агресію

Українська

Клімкін заявив, що Київ поки не буде обговорювати кандидатуру нового посла РФ.

 
Українська сторона поки не може обговорювати кандидатуру нового російського послачерез відсутність позитивної динаміки в контексті дій Росії на Донбасі. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Інтерфакс-Україна.
 
"Мова сьогодні йде не про кандидатури або якісь конкретні речі, а про створення позитивної динаміки навколо того, що відбувається, навколо всього контексту російської агресії, навколо всього, що відбувається на Донбасі", - сказав він.
 
За словами міністра, у зв'язку з цим питання кандидатури нового російського посла в Україні не стоїть на порядку денному. "Нам потрібна позитивна динаміка для того, щоб рухатися далі, а питання персоналій - це питання другорядне. Саме тому питання кандидатури нового посла не значиться в пріоритеті нинішнього порядку денного", - підсумував Клімкін.
 
Нагадаємо, 3 серпня в МЗС України повідомили, що Київ не затвердив нового посла Росії.
 
28 липня президент Росії Володимир Путін звільнив Зурабова від обов'язків посла РФ в Україні, які той виконував з 5 серпня 2009 року. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні був призначений Сергій Торопов.
 
29 липня комітет держдуми з міжнародних справ на засіданні підтримав кандидатуру Михайла Бабича на пост посла РФ в Україні.
 
 
© 2000-2016, ТОВ «Корреспондент».

Поділитися

Коментар