Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

З України до ЄС потрапляє контрабандна зброя - ЗМІ

Українська

Україна, можливо, стала джерелом постачання контрабандної зброї до країн Західної Європи.

Про це йдеться у розслідуванні каналу Sky News.

У матеріалі йдеться про те, що журналісти зустрілися в Румунії з однією з місцевих груп, що займається контрабандою зброї.

Як відзначають британські журналісти, у багажнику авто контрабандистів була зброя, доступна для покупки, вірніше види зброї. Контрабандисти запевняли, що вони "могли б поставляти тисяч одиниць зброї та боєприпасів до неї".

"Ми привеземо її (зброю) з України з боєприпасами, стільки, скільки ви хочете", – заявив журналістам один з чоловіків.

Повідомляється також, що за словами контрабандистів, вони постачають зброю контрабандним шляхом з України в Румунію перед відправкою до інших країн Західної Європи і Близького Сходу. Але Західна Європа була і є основним пунктом призначення контрабандної зброї.

Також контрабандисти розповіли, що вони спеціалізуються на стрілецькій зброї, але вони мали тісні зв'язки з іншою бандою, яка спеціалізується на важкому озброєнні, гранатах, гранатометах і мінах.

Журналісти відзначають, серед зброї "представленою контрабандистами", були зразки сучасного озброєння високої якості, наприклад абсолютно нові снайперські гвинтівки. Одна з них австрійський військовий гвинтівка Steyr у комплекті з сучасним прицілом , вартістю 3000 євро.

Серед інших продавці нелегальної зброї пропонували напівавтоматичні гвинтівки, дробовики, мисливські рушниці та пістолети.

"На почесному місці АК-47. Це зброя, яку вони сказали, продається до Європи найкраще протягом останніх двох років (за 1700 євро). АК-47 став зброєю терористів номер один", – відзначає видання.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар