Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Радбез ООН можуть скликати через події в Криму

Українська

Заяви Путіна про "нормандський формат" звучать небезпечно, повідомив постпред України.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко провів терміновий брифінг щодо ситуації навколо Криму після заяв російських силовиків і президента Росії Володимира Путіна, повідомляє Громадське.

"Питання про скликання Ради Безпеки ООН розглядається... Як тільки це буде необхідно – ми зробимо це негайно", – повідомив Єльченко.

"Ми готові до скликання Ради Безпеки навіть серед ночі, якщо це необхідно", – підкреслив він. Представник України в ООН провів паралелі між нинішньою ситуацією і серпнем 2008 року, коли відбулося вторгнення РФ до Грузії.

За словами Єльченка, заяви Путіна про те, що додаткові зустрічі в "нормандському форматі" не мають сенсу, звучать досить небезпечно. "Запропонована на вересень зустріч у "нормандському форматі" була дуже корисною ідеєю", – зазначив він.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну в переході до терору.

Раніше Росія заявила про запобігання терористичним актам у Криму, нібито підготовленим Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Президент України Петро Порошенко, Міноборони, РНБО, МЗС і СБУ прокоментували події в Криму, українська сторона заперечує всі звинувачення і називає їх провокацією.

© 2000-2016, ТОВ «Корреспондент»

Поділитися

Коментар