Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україні було варто розірвати дипвідносини з Росією ще після анексії Криму, - посол

Українська

"Розрив дипвідносин - це швидше гра в страшилки, спроби нагнітання ситуації", - додав він.

Україні було варто розірвати дипвідносини з Росією ще після анексії Криму. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив президент Української асоціації зовнішньої політики, надзвичайний і повноважний посол Володимир Хандогій.

"Ймовірно, це станеться. Тому я думаю, що це треба було зробити набагато раніше, відразу після анексії Криму. Головне, що у нас були серйозні юридичні підстави для цього. Сьогодні цей розрив дипломатичних відносин з Україною Росією - це просто посміховисько, і воно не базується на жодних реальних фактах, які могли б призвести до такого кроку. Тому розрив дипвідносин - це швидше гра в страшилки, спроби нагнітання ситуації. Особисто я сумніваюся, що це відбудеться, але ймовірність цього висока", - заявив він.

Також він прокоментував інформацію про те, що новим главою адміністрації російського президента призначений Антон Вайно.

"Я б не став це кваліфікувати як позитив. Проходить ротація. Я не бачу якихось серйозних зрушень у тому, що комусь від цього краще. Я думаю, що все-таки в тоталітарних режимах час від часу проходять такі ротації. Вони мають під собою певні підстави, і для того, щоб не створювалися внутрішні коаліції, і для того, щоб показати Заходу, що Росія розвивається, рухається в якомусь правильному напрямку. Але я не став би переоцінювати цю зміну", - додав він.

Нагадаємо, нещодавно глава уряду Російської Федерації Дмитро Медвєдєв заявив, що Росія може розірвати дипломатичні стосунки з Україною, якщо іншого варіанту не залишиться.

На цей рахунок директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макєєв сказав, що мови про повний розрив дипломатичних відносин з Росією не ведеться.

Тим часом Павло Клімкін в інтерв'ю сказав, що Україна при необхідності може розглянути питання введення візового режиму з РФ. Він зазначив, що не бачить однозначної відповіді на питання, чи дасть цей захід більш ефективно фільтрувати агентів ФСБ і інших російських спецслужб, які працюють з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Реагуючи на заяву Клімкіна, офіційний представник російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова висловила думку, що таке рішення тільки нашкодить українцям-гастербайтерам, які працюють у РФ.

http://ua.112.ua/polityka/ukraini-bulo-varto-rozirvaty-dypvidnosyny-z-rosiieiu-shche-pislia-aneksii-krymu-posol-331573.html

Поділитися

Коментар