Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Чехію залишать понад 60 працівників російського посольства

Українська
Згідно з рішенням чеської сторони привести до паритету кількість працівників російського посольства в Празі з тою, яку наразі має посольство ЧР у Москві, столицю Чехії мають залишити 63 співробітники диппредставництва РФ.

Про це, як передає Укрінформ, повідомив новий глава МЗС ЧР Якуб Кулганек в ефірі Чеського телебачення.

Територію Чехії мають залишити 63 працівники з родинами. Таким чином у посольствах у Москві та Празі залишиться рівна кількість людей, по 7 дипломатів і 25 технічних працівників.

Читайте також: Чехія оголосила Росії дедлайн для повернення своїх дипломатів

Після висланих Росією 20 чехів з родинами у посольстві ЧР у Москві залишалося 24 співробітники: 5 дипломатів та 19 адміністративно-технічних працівників. Посольство Росії в Празі наразі налічує 27 дипломатів та 67 адміністративно-технічних працівників.

У МЗС дали час до 31 травня, аби росіяни залишили територію ЧР.

Читайте також: Видворення дипломатів: Чехія не виключає подальших кроків щодо РФ

Російське МЗС також обмежило право чеського посольства наймати персонал з-поміж громадян РФ.

Обидві сторони вже заявили про можливість подальших кроків.

Читайте також: Видворення дипломатів РФ: Північноатлантична рада підтримала дії Чехії

Нагадаємо: дипломатичний скандал вибухнув увечері минулої суботи, коли уряд Чехії оголосив про те, що висилає 18 агентів російських спецслужб, які працювали в Празі під дипломатичним прикриттям через залучення ГРУ до вибухів на військових складах у 2014 році. Москва у відповідь вислала 20 працівників посольства ЧР, серед яких 16 дипломатів. У середу чеська сторона висунула ультиматум з вимогою повернути назад усіх своїх депортованих працівників, а в разі відмови – привести у відповідність кількісний склад посольств.

Поділитися

Коментар