Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба закликає посилити співпрацю між ВМС України, Грузії та чорноморських держав-членів НАТО

Українська

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає посилити співпрацю між Військово-Морськими силами України, Грузії та чорноморських держав-членів НАТО з огляду на протиправні дії РФ в Азовсько-Чорноморській акваторії.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, під час консультацій у п'ятницю в Бухаресті України та Грузії з партнерами на східному фланзі НАТО - Румунією, Польщею і Туреччиною, Кулеба звернув особливу увагу учасників зустрічі на блокування Росією Керченської протоки, яке грубо порушує Конвенцію ООН з морського права.

"За його словами, такі дії не лише становлять загрозу для національної безпеки України, а й підривають економічну стабільність у регіоні Азовського моря. Міністр закликав посилити співпрацю між Військово-Морськими силами України, Грузії та чорноморських держав-членів НАТО", - йдеться в повідомленні .

Кулеба також окремо зупинився на підготовці до саміту інавгурації "Кримської платформи" і підтвердив запрошення партнерам для участі у саміті й подальшій роботі Платформи.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар