Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Польща підтримує український народ і прагнення України в НАТО

Українська

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Польща і її чинний президент Анджей Дуда підтримують українців і прагнення України до Північноатлантичного альянсу.

"Польща завжди підтримує Україну, український народ. І тому я повинен знаходитися тут ... Я також хочу подякувати Анджею Дуді за те, що він ще раз запевнив Україну в підтримці, в адвокації нашої країни щодо членства в НАТО. Для нас це дуже важливий сигнал. І я вдячний за те, що Польща на чолі з президентом Дудою захищає наш суверенітет і нашу територіальну цілісність і не визнає незаконної анексії Криму Російською Федерацією", - заявив Зеленський під час спільного брифінгу з президентом Польщі Анджеєм Дудою для представників преси про майбутнє європейської політики.

Зеленський також висловив надію, що "в найближчому майбутньому проблемні питання між Україною і Польщею будуть вирішені".

"Я знаю, що у нас з Польщею є деякі історичні питання, але я впевнений, що між нашими країнами в найближчому майбутньому таких питань не буде, тому що ми один одного чудово розуміємо", - додав президент.

Крім того, глава держави привітав Дуду з 230-ю річницею Конституції Польщі і запросив його до Києва на саміт Кримської платформи.

"Чекаю Анджея Дуду разом із першою леді на саміті Кримської платформи в дні 30-річчя української Незалежності. Для нас це буде дуже важливо. Це буде перший важливий саміт, де будуть тільки наші друзі і партнери. Це саміт, пов'язаний з деокупацією кримського півострова", - підсумував президент.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар