Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Президенти України, Польщі, Латвії, Литви та Естонії підписали декларацію про співпрацю та демократичні устремління держав

Українська

Президент України Володимир Зеленський спільно з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії підписав декларацію про співпрацю між державами та підтримку фундаментальних принципів демократії, повідомляє прес-служба президента.

"З розумінням і підтримкою ставимося до устремлінь усіх націй регіону, з якими наші народи поєднує спільна історична доля і які сьогодні прагнуть, як і ми, користуватися благами свободи й демократії, відважно вимагаючи поваги до своїх прав. Вважаємо, що для всіх нас солідарність народів, особливо в умовах сучасних загроз для нашої спільної безпеки, є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку, добробуту та стійкості", - йдеться у спільній декларації президентів, опублікованій на сайті глави Української держави.

Як зазначено в декларації, Україна, Польща, Литва, Латвія та Естонія "прихильні продовженню діалогу та співпраці".

"Згадуючи досвід минулого, пишаючись досягненнями нашої теперішньої співпраці в регіоні, усвідомлюючи виклики, з надією дивимося в майбутнє. Висловлюємо переконання, що успіх нашої спільної спадщини та спільного дому, корінням яких є європейська цивілізація, вимагає, щоб Європа, як і дім, будувалася на фундаментальних цінностях і принципах. До них, без сумніву, належать: свобода, суверенітет, територіальна цілісність, демократія, верховенство права, рівність та солідарність", - йдеться в документі.

Також у декларації наголошується, що "Європа, що об’єднується, повинна бути відкритою для всіх країн і народів, які поділяють такі цінності".

Як зазначено в декларації "президенти Польщі, Естонської Республіки, України, Латвійської Республіки та Литовської Республіки, зустрічаються 3 травня у Варшаві, щоб спільно відзначити 230-ту річницю прийняття Конституції".

"Прийняття у 1791 році цього важливого акта, що регулював правову систему Речі Посполитої, мало історичне значення, оскільки це був перший на нашому континенті та другий у світі сучасний Основний закон держави", - йдеться в декларації.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар