Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Блінкен вважає, що особиста зустріч Байдена і Путіна була б корисною

Українська

Особиста зустріч президентів США і РФ, Джо Байдена і Володимира Путіна, мала б практичну цінність для більш стабільних відносин двох країн, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Я думаю, це було б доцільно, якби обидва президенти могли б говорити безпосередньо, лицем в лице", - сказав держсекретар газеті Financial Times.

Він пояснив, що США бажають не ескалації у відносинах з РФ, а більшої стабільності, проте це залежить від дій російської сторони.

"Є також області, де вести співпрацю - в наших взаємних інтересах. Ми вже бачили один приклад такого, і це було продовження (договору) СНО-III. Є й інші області так званої сфери стратегічної стабільності, де, ймовірно, можна домогтися прогресу", - зазначив Блінкен.

Водночас, він нагадав, що Байден ще до обрання президентом США і під час телефонних розмов з Путіним дав ясно зрозуміти, що "якщо Росія буде вести безрозсудні, агресивні дії, то ми (США - ІФ) відповімо".

Блінкен додав, що Москва може бути впевненою в нових контрзаходах Вашингтона, якщо РФ, на думку США, продовжить неконструктивну лінію поведінки.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар