Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Турчинов виступає за відновлення ракетного щита України та поглиблення співпраці з НАТО

Українська
Київ. 17 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов наголошує на необхідності розвитку військово-технічного співробітництва України з НАТО і бачить пріоритетом відновлення ракетного щита України.
"В цілому протягом 2015 і першого півріччя 2016 року в Україні визначено стратегічне бачення розвитку системи забезпечення національної безпеки та сектору безпеки і оборони. В основному сформована його законодавча та нормативно-правова база. Активно реалізуються певні стратегічні цілі реформи. Таким чином, завершено перший етап реформування системи національної безпеки і оборони ", - пише О. Турчинов в статті" Національна безпека України: виклики та пріоритети ", опублікованій в середу в парламентській газеті" Голос України ".
Він підкреслює, що реформа системи забезпечення національної безпеки та оборони знайшла підтримку як більшості громадян України, так і іноземних партнерів, перш всіх держав-членів НАТО.
"Поглиблюється співробітництво з НАТО, послідовно впроваджуються стандарти Альянсу в секторі безпеки і оборони України. Разом з партнерами створено шість нових трастових фондів, до процесів розвитку сектора безпеки і оборони залучені експерти з держав-членів НАТО, розвивається військово-технічне співробітництво з цими державами. На Варшавському саміті НАТО прийнято рішення про надання Україні Комплексного пакету допомоги ", - написав О.Турчинов.
Секретар РНБО підкреслив, що розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу отримав потужний імпульс, який перетворився в один з пріоритетних секторів економіки, а РНБО визначила основні напрямки розвитку ОПК і завдання щодо забезпечення ЗСУ, інших військових формувань сучасним озброєнням і військовою технікою.
"Повинно стати безумовним пріоритетом відновлення ракетного щита України, збільшення бойового потенціалу артилерійських систем і відновлення надійної ППО, виробництво боєприпасів, розвиток систем телекомунікацій, автоматизованих систем управління військами та розвідки", - написав О.Турчинов.
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар