Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Штати обговорюватимуть Україну на рівні стратегічного діалогу з РФ – Держдеп

Українська
Інтегрований стратегічний діалог, ініційований між США і Росією за результатами зустрічі Байден-Путін, крім контролю над ядерними озброєннями охоплюватиме також інші аспекти, у тому числі питання України.

Про це повідомив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми готуємось до (проведення – ред.) стратегічного діалогу з Росією, ми зараз перебуваємо в процесі планування першої зустрічі», - повідомив представник американської сторони.

Він зазначив, що делегація США «на чолі з високопоставленим представником Держдепартаменту» планує обговорити насамперед наступні кроки щодо контролю над ядерними озброєннями. За його словами, одним із головних питань такої взаємодії на нинішньому етапі є звуження ризиків виникнення ядерної війни.

Читайте також: США готові до нових санкцій проти російських компаній, що будують Nord Stream 2

Як зазначив Прайс, американська і російська сторони обговорюватимуть також інші теми стратегічного характеру.

«Існує цілий перелік питань, які були порушені під час цього саміту (в Женеві – ред.) і які залишатимуться темами для обговорень між Сполученими Штатами та Російською Федерацією. Низка пріоритетних питань – таких як Україна, забезпечення гуманітарного доступу в Сирії чи наповнення штату наших посольств – ці питання продовжать бути темами дискусій на робочому рівні», - повідомив представник Держдепу.

Читайте також: Адміністрація Лукашенка, КДБ та слідком: США запровадили санкції проти десятків чиновників

Прайс зауважив, що за результатами зустрічі президентів Байдена й Путіна в Женеві минулого тижня навряд чи можна говорити про позитивний вердикт по основних питаннях. Тож для досягнення результату знадобиться час, зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, після саміту в Женеві 16 червня президенти США й Росії виступили зі спільною заявою, у якій вказали про намір започаткувати інтегрований двосторонній діалог з питань стратегічної стабільності.

© 2015-2021 Укрінформ.

Поділитися

Коментар