Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посли G7 вітають ухвалення Радою закону про трансформацію "Укроборонпрому"

Українська

Посли країн G7 вітають ухвалення Верховною Радою закону про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК) державної форми власності.

"Посли G7 вітають прийняття Верховною Радою закону №3822 про реформування оборонно-промислового комплексу. Закон створює добру основу для корпоратизації "Укроборонпрому" та вдосконалення стандартів корпоративного управління у секторі відповідно до керівних принципів ОЕСР", - ідеться в повідомленні на сторінці послів G7 в Україні у Twitter.

Так, посли закликають до швидкого і ретельного впровадження, щоб мінімізувати корупційні ризики.

"Належно впроваджені ці реформи сприятимуть підвищенню глобальної конкурентоспроможності оборонної промисловості України та подальшому забезпеченню безпеки країни", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада ухвалила закон про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК) державної форми власності. Ухвалення законопроекту №3822 у другому читанні та в цілому підтримали 256 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

Документ передбачає перетворення держконцерну "Укроборонпром" на акціонерне товариство, а державні підприємства, що входять до його складу, - на господарські товариства.

Ухвалення законопроекту дасть змогу трансформувати "Укроборонпром" у два великих холдинги.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар