Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба доручив посольствам працювати над включенням України до національних зелених списків

Українська
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посольствам у країнах ЄС працювати над включенням України до національних зелених списків, які дозволять українцям подорожувати до цих країн без обмежень. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кулеба заявив на засіданні уряду.

Він зазначив, що рішення Європейського Союзу про включення України до переліку третіх країн, з яких дозволений в’їзд, є рекомендацією державам-членам. Тепер кожна з них розглядатиме питання про включення України в свій національний зелений список і визначення умов в’їзду на її територію.

«Я вже доручив усім українським посольствам в державах-членах ЄС активно працювати з нашими європейськими партнерами, щоб Україна потрапляла в національний зелений список відповідної країни, і щоб умови в’їзду для наших громадян були максимально спрощеними», - сказав Кулеба.

Водночас він підкреслив, що при ухваленні відповідного рішення кожна з держав керуватиметься не лише показниками в Україні, а й своїми власними епідемічними показниками.

Читайте також: Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію про співпрацю з Україною - МЗС

Урядовець порадив українцям перед закордонними подорожами знайомитися з актуальною інформацією на спеціально створеному МЗС сайті.

Як повідомляв Укрінформ, Рада постійних представників ЄС на рівні послів внесла Україну до переліку країн, з якими країнам-членам Євросоюзу рекомендовано поступово скасовувати обмеження на "несуттєві" подорожі, що були пов’язані із пандемією COVID-19.

© 2015-2021 Укрінформ

Поділитися

Коментар