Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Майбутня зустріч Байдена і Зеленського - важливий крок щодо реалізації червневих домовленостей двох президентів

Українська

В Офісі президента України Володимира Зеленського назвали його майбутню зустріч з американським колегою Джо Байденом важливим кроком з реалізації червневих домовленостей між главами обох держав, повідомляє прес-служба глави держави.

"Пропозиція Білого дому щодо проведення візиту Президента України Володимира Зеленського до Вашингтона 30 серпня є важливим кроком з реалізації домовленостей, досягнутих під час червневої телефонної розмови лідерів України та США", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на порядку денному переговорів – насамперед безпекові питання: протидія тривалій агресії Російської Федерації проти України, погіршення ситуації в Чорноморському регіоні та на Донбасі, деокупація Криму, посилення енергетичної безпеки нашої держави та Європи загалом, військова та військово-оборонна взаємодія між Україною та США.

Також буде продовжено дискусію з приводу "Північного потоку-2" як безпекового виклику для України і регіону.

"Очікуємо на конкретні домовленості щодо поглиблення відносин стратегічного партнерства між нашими державами в усіх пріоритетних напрямах взаємодії та узгодження амбітного пакету спільних проектів та ініціатив у сферах безпеки й оборони, торгівлі, інвестицій, енергетики, клімату, сільського господарства, інфраструктури та цифрової трансформації", - наголосили в прес-службі ОП.

В ОП додали, що найближчим часом керівник ОП Андрій Єрмак і глава Міністерства закордонних справ (МЗС) відвідають Вашингтон для обговорення візиту Зеленського в США.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар