Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Наступне засідання ТКГ 26 серпня проведе новопризначений спецпредставник ОБСЄ Мікко Кіннунен

Українська

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу 26 серпня проведе новопризначений спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та ТКГ фінляндський дипломат Мікко Кіннунен, повідомив представник Донецька у ТКГ Сергій Гармаш.

"Наступне засідання ТКГ 26 серпня проведе вже новий спецпредставник головуючого в ОБСЄ в Україні, громадянин Фінляндії Мікко Кіннунен. Сьогодні посол Гайді Грау попрощалася з учасниками консультацій та представила свого змінника, який розпочне виконання обов'язків із 1 серпня", - написав Гармаш на своїй сторінці у Facebook у середу.

Він також додав, що "глава російської делегації в ТКГ Борис Гризлов запропонував провести наступне засідання ТКГ в очному форматі в Мінську".

За словами Гармаша, "в рамках засідання контактної групи 21 липня на рівні глав делегацій було оголошено про затвердження списку групи експертів, яка з вересня може розпочати роботу з питання затоплення шахт на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей".

Крім того, представник Донецька в ТКГ зазначив, що "на сьогодні, як і раніше, заблокована робота політичної підгрупи ТКГ".

Сторони також обговорювали питання відкриття КПВВ на лінії зіткнення.

Як повідомлялося, 19 липня Міністерство закордонних справ Фінляндії повідомило про те, що чинний голова ОБСЄ Анн Лінде призначила на посаду спеціального представника ОБСЄ в Україні та ТКГ фінського дипломата Мікко Кіннунена.

Він змінив швейцарського дипломата Гайді Грау, яка обіймала цю посаду з грудня 2019 року.

Мікко Кіннунен на сьогодні є політичним директором (генеральним директором із політичних питань) МЗС Фінляндії. У 2009-2013 роках Кіннунен працював послом Фінляндії в Казахстані та Киргизстані.

Крім того, він працював у посольствах в Москві та Вашингтоні, а також в постійному представництві Фінляндії при Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар