Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Українська делегація в ТКГ не вважає можливою очну зустріч в Мінську, доки діють карантинні обмеження через COVID-19 – Арестович

Українська

Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі не вважає можливою організацію очної зустрічі в Мінську доти, доки діють карантинні обмеження через COVID-19, повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

"Наразі карантинні обмеження через COVID-19 українська сторона сприймає всерйоз і не вважає можливою організацію очної зустрічі", – заявив Арестович в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Тим не менш, ми почули позицію російської сторони. Ми її обговоримо на рівні глави делегації, на рівні МЗС і ухвалимо відповідне рішення до моменту наступного засідання ТКГ – це 26 серпня. Ще є цілий місяць. Ми своєчасно повідомимо наших партнерів", – додав він.

Він також зазначив, що "російська сторона видає бажане за дійсне, говорячи про те, що ОБСЄ виступає" за"проведення очної зустрічі в Мінську".

"ОБСЄ ніколи не виносить однозначних суджень, доки немає гарантованої та однозначної позиції всіх трьох сторін переговорів ТКГ. Вони видають бажане за дійсне", – наголосив Арестович.

Раніше глава російської делегації в ТКГ Борис Гризлов заявив про те, що для чергового засідання Контактної групи щодо Донбасу, запланованого на 26 серпня, є всі можливості проведення в очному форматі.

Він також нагадав, що "всі реальні результати переговорів між Києвом і Донбасом були досягнуті саме в прямому діалозі під час особистого спілкування", а також поклав відповідальність за конструктивне продовження переговорів на Київ".

Навесні представники української делегації в ТКГ вже заявляли про те, що відмовляться від поїздок на переговори в Білорусь через епідемічну ситуацію, а також через "ворожу риторику" Білорусі щодо України через перебування першої під впливом Росії.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар