Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба оцінив готовність Зеленського до зустрічі з Путіним

Українська

Голова МЗС України прокоментував постійні відмовки Кремля.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що українська сторона готова до зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Владіміром Путіним, передає «Іінтерфакс-Україна».

«Ми не ховаємося від такої зустрічі і готові до неї», - заявив глава МЗС в ефірі телеканалу «Інтер» увечері в неділю, 5 вересня.

Він констатував, що Кремль не проявляє інтересу до зустрічі президентів.

«У нас складається враження, що російська сторона постійно знаходить відмовки, щоб уникнути такої зустрічі», - резюмував міністр.

2 вересня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков виключив можливість зустрічі Путіна із Зеленським у 2021 році.

Нагадаємо, у травні під час великої пресконференції Володимир Зеленський заявив, що його зустріч із Владіміром Путіним точно не відбудеться у Росії

У відеозверненні, поширеному 20 квітня, Зеленський публічно запропонував Путіну зустрітися у Донецькій або Луганській областях. 22 квітня президент Росії Владімір Путін заявив, що готовий зустрітися з українським колегою Володимиром Зеленським у Москві, але тільки для обговорення російсько-українських відносин.

Путін запропонував Зеленському для обговорення ситуації на сході України спочатку зустрітися з ватажками «Л-ДНР». Прямі переговори з контрольованими Росією терористами і визнання їх суб'єктності є категорично неприйнятним для України.        

© 1994–2021 «Дзеркало тижня. Україна».

 

Поділитися

Коментар