Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський готовий зустрітися з Путіним і обговорити окупацію Криму

Українська

Президент України Володимир Зеленський готовий провести зустріч із російським колегою Володимиром Путіним, але на цій зустрічі має порушуватися питання окупації Криму, заявив прес-секретар українського лідера Сергій Никифоров.

"Дійсно, є воля президента України зустрітися особисто з президентом Росії - в будь-який час, в будь-якому місці в рамках нейтральної території. Або на лінії розмежування, або в будь-якому іншому місці на нейтральній території, але не в Росії і не в Україні. Треба щоб на цій зустрічі стояло питання про окупацію Росією частини території України. Тому розмова і контакти щодо цієї зустрічі на якомусь рівні дійсно підтримуються, але треба обов'язково домогтися того, щоб це найголовніше питання було винесено на порядок денний, чого РФ, звичайно, не хоче", - сказав Никифоров в ефірі телеканалу "Дім".

Спікер глави України додав, що проти такої зустрічі виступає саме РФ, яка, за його словами, не має наміру виносити на порядок цієї зустрічі питання Криму.

"А навіщо тоді зустрічатися? Зустрічатися, щоб обговорити що? Яка тема зараз у відносинах Росії і України важливіше окупації Росією окремих територій України?" - зазначив Никифоров.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар