Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Прем'єр Грузії: Саакашвілі не завадить українсько-грузинським відносинам

Українська

Затриманий у п'ятницю в Тбілісі колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі не стане причиною погіршення грузинсько-українських відносин, заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі.

"У нас сьогодні дуже хороші, братерські відносини з Україною. Саакашвілі, тим більше у в'язниці, не стане причиною погіршення наших міждержавних відносин", - заявив Гарібашвілі у неділю в ефірі телекомпанії "Імеді".

За його словами, "Саакашвілі, який усвідомлює свій плачевний стан у грузинській в'язниці, сьогодні згадав про своє українське громадянство і вимагає свого повернення в Україну".

"Дуже шкода, що ця людина протягом дев'яти років була нашим президентом. Якщо він бажає повернутися в Україну, то може це зробити через шість років після виконання тюремного покарання за вироком грузинського суду", - сказав Гарібашвілі.

Він не став розкривати деталі перетину Саакашвілі грузинського кордону, але зазначив, що оперативні служби заманили його, переконавши в повному розвалі роботи грузинських спецслужб.

"Саакашвілі планував 3 жовтня зібрати в Тбілісі до 10 тисяч своїх прихильників для протесту нібито сфальсифікованих владою місцевих виборів і в цей час несподівано з'явитися в натовпі. Після того як поліції довелося б його затримувати, за однією з версій передбачалася ліквідація декількох опозиційних лідерів, щоб покласти відповідальність за це на чинну владу з усіма наслідками для Грузії", - сказав Гарібашвілі.

Він вважає, що арештом Саакашвілі була відвернена дуже велика провокація.

"Ця хвора людина повірила, і ми теж переконали її в тому, що ситуація в Грузії безконтрольна і він зміг би здійснити задумане", - сказав Гарібашвілі.

Він пообіцяв, що дуже скоро грузинські правоохоронні органи розкажуть усі подробиці того, як Саакашвілі приїхав до Грузії.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар