Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Глава МЗС Туреччини 7-8 жовтня перебуватиме у Львові з робочим візитом

Українська

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу здійснить 7-8 жовтня робочий візит в Україну (м. Львів) на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Як повідомляє прес-служба МЗС України в середу, у Львові глави української і турецької дипломатії проведуть дев'яте засідання Спільної групи стратегічного планування. Переговори спрямовані на підготовку до проведення Стратегічної ради високого рівня під головуванням президентів України і Туреччини на початку 2022 року в Києві.

Міністри приділять пріоритетну увагу безпековій ситуації в регіоні Чорного моря та підготовці до засідання цього року в Анкарі українсько-турецької "Квадриги" - консультацій на рівні керівників зовнішньополітичних та оборонних відомств України і Туреччини.

Глави зовнішньополітичних відомств обговорять подальшу взаємодію двох країн у рамках "Кримської платформи", а також стан виконання домовленостей, досягнутих на найвищому політичному рівні, та перспективи українсько-турецького співробітництва на ключових напрямах.

Під час візиту глави МЗС відкриють українсько-турецький бізнес-форум для створення нових економічних можливостей для українських і турецьких компаній.

8 жовтня Кулеба та Чавушоглу відвідають Львівський національний університет ім. Франка, де візьмуть участь у міжнародній конференції "Дипломатія єднає: нові перспективи спільних традицій".

Під час перебування у Львові міністри покладуть квіти до місця поховання Героїв Небесної сотні у Львові та вшанують пам'ять українських вояків, які поклали життя, захищаючи Україну від російської агресії. Міністри окремо відвідають меморіал турецьким воїнам, загиблим під час Першої світової війни в селі Лопушня Рогатинського району Івано-Франківської області.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар