Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Став відомий план візиту міністра оборони США в Україну

Українська

Міністр оборони США Ллойд Остін в рамках робочої поїздки до Європи 16-17 жовтня має намір серед інших країн відвідати з візитом Україну.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

Планується, що в ході візиту Остін зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і міністром оборони Андрієм Тараном.

«Візит також послужить можливістю обговорити прогрес України в реалізації реформ оборонної та оборонної промисловості, необхідних для просування її євроатлантичних устремлінь, а також регіонального співробітництва між чорноморськими союзниками та партнерами» - повідомили в Пентагоні.

Нагадаємо, що 10 жовтня в аеропорт «Бориспіль» прибув літак з вантажем міжнародної технічної допомоги від Сполучених Штатів Америки. Крім раніше узгодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння і засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів. Вантажі будуть надходити кількома партіями.

Раніше Україна і США вирішили укласти угоду про спільну розробку військової техніки. Це посилить можливості України в розробці озброєнь і складових елементів.

 

Поділитися

Коментар