Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Путіна визнали неможливість перешкодити Україні вступити в НАТО, але із застереженням

Українська

Речник президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що Кремль не зможе перешкодити Україні стати членом НАТО, але планує «мінімізувати наслідки».

«Ми не можемо цьому перешкодити. І це неможливо. Але ми можемо мінімізувати наслідки таких кроків для нашої країни. У мене немає сумніву, що якби продовжилося зближення України і НАТО – у Росії буде вжито всіх необхідних заходів», - пригрозив спікер Владіміра Путіна.

У розриві відносин Росії і НАТО немає нічого страшного, стверджував Пєсков в етері одного з російських телеканалів. Оскільки Альянс, нібито, завжди працював проти РФ.

«Агресивна позиція НАТО ніколи не була секретом. Це блок, який був створений проти нашої країни. І ніякі миролюбні заяви, ніякі камуфляжі цієї агресивної спрямованості НАТО не здатні приховати справжнє призначення цього блоку», - заявив Пєсков.

На початку жовтня Північноатлантичний Альянс і Росія обмінялися дипломатичними ударами: російську дипмісію в НАТО скоротили удвічі через ворожі дії Москви, РФ у відповідь зупинила діяльність військової місії зв'язку НАТО в Москві та пригрозила закрити дипмісію взагалі.

Зустріч у Брюсселі 2021 року виявилася для нашої країни продуктивнішою за Брюссельський саміт 2018-го, оскільки в підсумковому документі НАТО вперше з 2009 року прямо підтвердило: Україна стане членом Альянсу, а ПДЧ буде невід'ємною частиною цього процесу

Обіцянки Альянсу викликають двоїсті почуття: з одного боку, це очевидний успіх, а з іншого – така ж очевидна невдача. Адже військово-політичний союз, як і 2008 року, знову обмежився компромісним напівзаходом.

Чому рішення Брюссельського саміту НАТО – очевидний успіх і така ж сама очевидна невдача Києва, читайте у статті Володимира Кравченка «У «сірій зоні». Довічно?» у ZN.UA.

© 1994–2021 «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися

Коментар