Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україну вперше запросили до розширеного формату Конференції національних директорів озброєнь у штаб-квартирі альянсу

Українська

Україну вперше запросили до розширеного формату Конференції національних директорів озброєнь у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі, засідання відбудеться у вівторок, 26 жовтня, повідомив заступник міністра оборони України Олександр Носов.

"Завтра, 26 жовтня, в Брюсселі під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, відбудеться засідання вищого дорадчого Комітету Північноатлантичної ради альянсу з питань озброєнь – Конференції національних директорів озброєнь. Вперше за понад півстоліття діяльності Комітету представник України запрошений до участі у питаннях, які раніше були прерогативою виключно країн-членів НАТО", - наводить слова Носова прес-служба Міноборони.

Заступник міністра оборони Носов представлятиме Україну під час Конференції в штаб-квартирі НАТО.

Крім того, заступник міністра акцентував увагу, що Конференція національних директорів озброєнь альянсу відбуватиметься відразу після того, як минулого тижня міністри оборони країн НАТО затвердили новий план оборони союзу під час конфліктів і криз.

У Брюсселі також заплановано двосторонні зустрічі Носова з національними директорами з озброєння держав-членів НАТО.

Конференція національних директорів з озброєння (Conference of National Armaments Directors-CNAD) з 1996 року є вищим дорадчим Комітетом Північноатлантичної ради альянсу з питань озброєнь. Вона координує реалізацію політики НАТО у сфері розвитку озброєння та військової техніки.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар