Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Прем'єри України, Грузії та Молдови обговорили пріоритети тристоронньої співпраці

Українська

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн-зустріч із главою уряду Грузії Іраклієм Гарібашвілі та прем'єр-міністром Молдови Наталією Гаврилицею в межах підготовки візиту Асоційованого тріо до інституцій Європейського Союзу.

Згідно з повідомленням прес-служби уряду, Шмигаль наголосив, що країнам необхідно об'єднати зусилля щодо основних напрямів взаємодії, які має бути внесено до Декларації саміту Східного партнерства.

"На наш погляд, ці пріоритети повинні включати: підтримку ініціативи Асоційованого тріо, визнання європейських прагнень та європейської перспективи для країн, які хочуть приєднатися до ЄС та відповідають Копенгагенським критеріям, підтримку територіальної цілісності та рішуче засудження агресії з боку Російської Федерації, інтеграцію до внутрішнього ринку ЄС, стійкість, безпеку та оборонне співробітництво", - зазначив прем'єр України.

Шмигаль також заявив, що порядок денний Асоційованого тріо має фокусуватися на таких темах, як спрощення доступу до послуг та посилення підтримки малого та середнього бізнесу.

Крім того, прем'єр України відзначив потенціал діалогу між ЄС у Тріо у цифровій сфері, що має сприяти зміцненню співпраці у сфері зв'язку, транскордонних послуг, захисту даних, кібербезпеки.

"Прем'єр-міністри України, Грузії та Молдови домовились координувати дії для реалізації спільних пріоритетів та активізувати діяльність відповідних тристоронніх робочих груп", - ідеться в повідомленні.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар