Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Британія зацікавлена у співпраці з Україною щодо виробництва альтернативних джерел енергії - посол

Українська
Велика Британія зацікавлена у розширенні двостороннього співробітництва з Україною, зокрема в напрямку безпечного поводження з ядерними матеріалами та виробництва альтернативних джерел енергії.

Про це розповіла посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс під час офіційного візиту на Чорнобильську АЕС, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбі ДСП «ЧАЕС».

«Ми дуже зацікавлені у пошуку нових шляхів співпраці з Україною, особливо у тому, що стосується безпечного поводження з ядерними матеріалами та виробництва альтернативних джерел енергії» — розповіла вона.

Крім того, Мелінда Сіммонс ознайомилась із роботою нового безпечного конфайнменту, який накрив застаріле «Укриття» - ізоляційну споруду над четвертим енергоблоком ЧАЕС, побудовану до листопада 1986 року після вибуху 4-го реактора.

Читайте також: Посол Сіммонс: Наше завдання - допомогти тим, хто хоче судової реформи в Україні

За підсумками візиту дипломат висловила слова вдячності за можливість відвідати ЧАЕС і заявила, що Велика Британія пишається тим, що була партнером України у тому, що вдалося досягнути на майданчику протягом останніх десятиліть.

Як повідомляв Укрінформ, на будівництво нового конфайнменту над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС 45 країн надали 2,1 млрд євро.

© 2015-2021 Укрінфор

Поділитися

Коментар