Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Лондон готовий направити в Україну 600 своїх військовослужбовців для стримування російської агресії - ЗМІ

Українська

Велика Британія може у разі потреби у найкоротший термін направити 600 своїх військовослужбовців в Україну через побоювання ескалації з боку Російської Федерації, повідомляє британське видання The Daily Mirror.

"Оперативна група чисельністю до 600 британських військовослужбовців готова до розгортання в Україні на тлі побоювань, що Росія готова вторгнутися в країну", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що до складу оперативної групи увійдуть підрозділи британського спецназу та десантних військ.

"Оперативній групі було повідомлено, що її, можливо, потрібно буде розгорнути в дуже стислий термін. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє обладнання упаковане, і вони готові летіти в Україну, де можуть або приземлитися, або стрибнути з парашутом", - повідомило журналістам джерело у британській армії.

Видання уточнює, що, за інформацією джерел, сотні парашутистів за підтримки артилерійських підрозділів можуть висадитися в Україні протягом 36 годин після отримання відповідного наказу.

Як повідомлялося, США попередили владу РФ про потенційні негативні наслідки за "незвичну військову активність поблизу України".

Крім того, прес-секретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що у Вашингтоні занепокоєні переміщенням російських військ у районі кордону з Україною та закликають Москву прояснити свої наміри.

© 1992-2021, Інтерфакс-України

Поділитися

Коментар