Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна поділиться інформацією про можливий переворот з іноземними партнерами - Кулеба

Українська
В Україні дуже пильно вивчають наявну в правоохоронців інформацію щодо ймовірного державного перевороту і нададуть її міжнародним партнерам.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу для іноземних ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

“Безумовно, коли мова йде про гібридну війну, зовнішній військовий тиск супроводжується дестабілізацією країни всередині. Тож ми дивимося дуже серйозно наявну в нас, уряду України, інформацію. На цьому етапі, коли мова йде про потенційний переворот в Україні, ми залишаємо дуже пильними. Наші правоохоронні органи перевіряють цю інформацію і ми звичайно надамо нашим партнерам оновлену інформацію, як тільки її отримаємо”, - зазначив Кулеба.

Очільник МЗС додав: якщо Росія спробує вдатися до останнього заходу - військової наступальної операції, це, безсумнівно, супроводжуватиметься систематичними і зухвалими спробами дестабілізувати Україну зсередини всіма можливими засобами.

Міністр відмовився коментувати наявну в правоохоронних органів інформацію, однак наголосив, що українська армія користується великою повагою та довірою в українському суспільстві, а керівництво армії віддане захисту суверенітету і демократично обраного уряду та керівництва держави.

“У мене немає жодних даних, які свідчили б про інше”, - констатував глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про переговори представників України і Росії про можливу участь Ріната Ахметова в державному перевороті. У це Ахметова начебто втягує його оточення.

© 2015-2021 Укрінформ.

Поділитися

Коментар