Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Байден має намір пояснити Путіну, що США завдадуть економічного тиску на Росію у разі її нападу на Україну

Українська

Президент США Джо Байден планує чітко пояснити президенту РФ Володимиру Путіну під час розмови у вівторок, що буде готовий чинити тиск на російську економіку у разі конфлікту між Москвою та Києвом, заявила у понеділок представник Білого дому Джен Псакі.

"Він ясно дасть зрозуміти, що ми готували низку економічних заходів, які можуть завдати шкоди (Росії – ІФ)", – сказала вона на брифінгу.

Псакі не стала виключати як односторонні заходи проти РФ, так і дії спільно із союзниками. За її словами, Байден пізніше у понеділок обговорить це питання із низкою західних лідерів.

Представник Білого дому зазначила, що США прагнуть пояснити РФ, що у випадку з Україною "рішення потрібно шукати за допомогою дипломатії". Вона не стала прямо відповідати на запитання про те, чи можливе в тому чи іншому вигляді використання збройних сил США у разі нападу РФ на Україну, наголосивши, що не хоче обговорювати такі речі до розмови Путіна з Байденом. Псакі зазначила, що "військовий аспект – це не наш пріоритетний варіант".

Ми очікуємо, що Україна буде великою темою обговорення на переговорах. Втім, будуть й інші теми", - нагадала вона.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар