Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Падіння рівня життя українців є соціальною ціною агресії РФ - Порошенко

Українська
Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко заявляє, що падіння рівня життя громадян є соціальною ціною російської агресії, однак зазначив, що влада країни зробили все можливе для того, щоб згладити це.
"Падіння рівня життя людей, бідність, фінансові проблеми переважної більшості українців, велика соціальна ціна російської агресії - все це важким каменем лежить на серці. І з одного боку, я не знаю прикладів в історії, коли б в країні, на території якої йдуть бойові дії, процвітала економіка. Ми зробили все, що могли, щоб уникнути дефолту, забезпечити макроекономічну стабілізацію і утримати критичний мінімум соціальних гарантій ", - сказав він в ході щорічного послання до Верховної Ради у вівторок.
Президент зазначив, що влада в рамках співпраці з міжнародними фінансовими організаціями повинна були піти на жорсткі і непопулярні реформи, особливо в тарифній сфері.
За словами П.Порошенка, він розуміє всіх, хто постраждав від цих непопулярних кроків, але підкреслив, що без них настала б повна економічна катастрофа і соціальний колапс.
При цьому президент додав, що незадоволений темпами реформ і розуміє, наскільки вони не відповідають очікуванням суспільства. "Очевидна необхідність прискорення системної модернізації в усіх сферах", - сказав він.
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар