Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Росія постійно нарощує військову присутність, високий рівень загрози агресії зберігається з південного напрямку - Порошенко

Українська
Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко заявив про збереження високого рівня загрози збройної агресії Росії з південного напрямку.
"Наш кордон з Росією - найдовший в Європі: тільки сушею - 2 тис. км. Росія постійно нарощує військову присутність і грає м'язами на західному і південно-західному стратегічних напрямках. Високий рівень загрози збройної агресії зберігається з південного напрямку", - заявив П .Порошенко, виступаючи з щорічним посланням у Верховній Раді України у вівторок в Києві.
Президент додав, що, на жаль, немає поки прогресу в реалізації Мінських угод. "На жаль, в реалізації Мінських домовленостей ми не бачимо такого прогресу, як нам хотілося б. Проте, прямі наступальні дії російсько-терористичних військ зупинені і відсутність нових хвиль мобілізації - це теж позитивний наслідок Мінських домовленостей. Так само, як і повернення додому тисяч українських заручників ", - сказав П.Порошенко.
Також глава держави зазначив, що завдяки посиленню боєздатності Збройних сил України "температура конфлікту зараз нижче, ніж була в минулому і позаминулому році".
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар