Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Росія у Женеві не підтвердила готовності відвести війська від кордонів України – Держдеп

Українська
Перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що після зустрічі у Женеві з представниками РФ не може сказати, чи готова Росія до деескалації поблизу кордонів України.

Про це вона заявила під час телефонної конференції за результатами зустрічі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я не думаю, що ми знаємо відповідь», - сказала перша заступниця глави Держдепартаменту США, коли її запитали, чи побачила американська делегація ознаки готовності РФ до деескалації на українському кордоні.

Шерман підкреслила, що у Вашингтоні під деескалацією розуміють відведення російських військ від українського кордону на місця постійної дислокації. Або ж, за її словами, в Москві мають пояснити характер та цілі масштабних навчань, під приводом яких вони нарощують військову присутність у регіоні.

«Гадаю, ви не здивуєтесь, почувши, що Росія дійсно сказала нам – як вони заявили публічно, – що не мають наміру вдиратися, а це лише маневри та навчання», - зауважила глава американської делегації.

Вона підкреслила, що в такому разі РФ може довести відсутність агресивних намірів «вдавшись до деескалації та повернувши військових у казарми».

Шерман також підкреслила, що справжній прогрес у переговорах з росіянами можна отримати «лише в атмосфері деескалації, а не ескалації».

Крім того, глава американської делегації зауважила, що в понеділок відбулися не переговори, а дискусії для кращого розуміння одне одного та пріоритетів і питань, що викликають занепокоєння в обох сторін. «Це (зустріч у Женеві – ред.) не було тим, що називають переговорами», - зазначила Шерман.

Як повідомляв Укрінформ, глава російської делегації під час переговорів у Женеві Сергій Рябков заявив, що РФ не має намірів вдиратися до України. Однак, за його словами, ризик військової конфронтації залишається на високому рівні.

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар