Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Конгресі США з’явився законопроєкт про надання Україні статусу «НАТО Плюс»

Українська
Група впливових республіканців у Палаті представників Конгресу США ініціювала законопроєкт про гарантування незалежності України шляхом посилення її оборони (GUARD), який пропонує надати Україні статус «НАТО Плюс», а також санкції проти Nord Stream 2.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на сайті республіканської меншості Комітету в закордонних справах Палати представників, повідомляє Укрінформ.

«Цей законопроєкт забезпечить Україні військову й дипломатичну підтримку, яка необхідна їй в умовах дестабілізуючого військового нарощування з боку Росії на її території та навколо її кордонів. Законодавчий акт також притягатиме Володимира Путіна до відповідальності за його агресію шляхом негайного введення санкції проти газопроводу Nord Stream 2, щоби запобігти введення його в експлуатацію»,- наголошується в заяві.

Документ також містить положення, які забезпечують суттєве й негайне збільшення військової підтримки ЗСУ, надання Україні статусу «НАТО Плюс» з метою прискорення процесу продажу й передачі продукції оборонного призначення. Крім того, законопроєкт передбачає посилений контроль з боку Конгресу за використанням адміністрації США санкцій проти Росії та забезпечує законодавців правом скасовувати виключення із санкцій, які запроваджує Білий дім. Документ передбачає також запровадження додаткових дипломатичних і військових засобів стримування та протидії російської агресії.

Ініціаторами законопроєкту виступили керівники республіканської меншості в комітетах Палати представників у закордонних справах – Майкл Маккол, з питань збройних сил – Майкл Роджерс, з питань розвідки – Майкл Тернер, а також голова Республіканської конференції в нижній палаті Еліз Стефаник. Крім того, в якості співавторів до ініціативи приєдналися щонайменше шестеро інших представників Республіканської партії в Палаті представників США.              

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар