Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Білий дім: Путін зараз має обрати між санкціями й переговорами

Українська
Подальший розвиток подій у ситуації навколо України залежить від кремлівського керівництва, яке має обрати або шлях ескалації та санкцій, або ж продовження дипломатичних переговорів.

Про це заявила в п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це залежить від президента Путіна й Росії, щоби визначити, яким буде подальший шлях. Ми готові незалежно від того, яке рішення вони приймуть»,- зазначила офіційна представниця адміністрації.

Читайте також: Зеленський запропонував Байдену організувати тристоронню зустріч за участю Путіна – ОП

Вона підкреслила, якщо в Кремлі вирішать вторгнутися в Україну, «це матиме економічні наслідки, які вийдуть далеко за межі тих, що мали місце 2014 року». Якщо ж у Москві погодяться брати участь у дипломатичних контактах і переговорах, «ми дуже відкриті до цього, і сподіваємося, що вони так і зроблять», підкреслила речниця Білого дому.

«Але в кінцевому підсумку це вибір, який повинні зробити вони», - наголосила Псакі.

Читайте також: У Байдена кажуть, що Росія шукає привід для вторгнення в Україну

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Європі відбулися три раунди переговорів з російською стороною у форматах Діалогу зі стратегічної стабільності США-РФ, Ради НАТО-Росія та Постійної ради ОБСЄ.

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар