Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Очільниця МЗС Канади наступного тижня відвідає Україну

Українська
Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі наступного тижня здійснить візит до України.

Про це повідомляє CBC, передає Укрінформ.

У Києві Мелані Джолі планує, зокрема, зустрітися з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та віцепрем'єром Ольгою Стефанішиною. Також очікується, що вона відвідає канадських військових, які перебувають в Україні.

Як зазначається, в офісі глави МЗС повідомили, що цей візит має «підтвердити непохитну підтримку Канадою суверенітету і територіальної цілісності України».

«Скупчення російських військ та військової техніки в Україні та поблизу неї ставить під загрозу безпеку в усьому регіоні. Ці агресивні дії необхідно стримувати», - сказала Джолі в заяві для ЗМІ.

Читайте також: Канада завжди підтримуватиме Україну - глава МЗС

Також наголошується, що Канада працюватиме зі своїми міжнародними партнерами «для підтримки міжнародного порядку, заснованого на правилах, збереження прав людини та гідності українців».

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Європі відбулася низка дипломатичних заходів, на яких обговорювалися питання європейської безпеки та зниження напруженості навколо України, що виникла внаслідок концентрації російських військ. Переговори західних країн з Росією очікувано завершилися без зрушень.

 

Поділитися

Коментар